Hei sinä fuksi! Putosiko tulosi juuri reilun kolmasosan verran? Onko Matti ja Teppo kukkarossa? Jonkun aikaa työelämässä olleena huolettomana visan- ja masanvinguttajana sinulle saattaa tulla yllätyksenä miten vähään fyrkkasi oikeasti riittävät. Jotta et olisi velkahelvetissä ennen ensimmäistä joululomaa, tässä muutamia vinkkejä.
 
-Älä osta vaatteita. Tämä koskee päällysvaatteita, alusvaatteita (kyllä, myös rintaliivejä ja kalsareita), hameita, mekkoja, housuja, paitoja, toppeja, puseroita, legginsejä, farkkuja, shortseja, ponchoja, neuleita, neuletakkeja, collegepaitoja ja - housuja, urheiluvaatteita. Huom. tämä koskee myös alennettuja vaatekappaleita. Varo erityisesti -30% ja -50% -merkintöjä, sillä nämä houkuttelevat harkitsemattomiin tekoihin. Kaapeissasi lojuvat tuotteet todennäköisesti riittävät vähintään kahdeksi vuodeksi poislukien alusvaatteet, joita olet oikeutettu hankkimaan kahtena alennuskautena (alkuvuosi, juhannuksen jälkeinen aika) mutta palataan tähän myöhemmin.
 
-Älä osta kenkiä tai asusteita. Koskee kävelykenkiä, sipsuttimia, korkkareita, saappaita, saapikkaita, nilkkureita, ballerinoja, avokkaita, lenkkareita, vaelluskenkiä, läpyttimiä ja sandaaleja. Asusteiden osalta huivit, korut, laukut, hatut, myssyt, kassit, veskat ja pussukat on pannassa.
 
-Ei, et voi syödä jatkuvasti pikaruokaloissa tai hakea noutoruokaa kiinalaisesta. Kallista ja ravintoarvoiltaan heikkoa.
 
-Ei, et voi käydä jatkuvasti bilettämässä. Jos olet pakotettu menemään, vältä taksin käyttöä ja kalliita drinksuja. Suosi taskumattia ja happy houreja.
 
-Unohda terapiashoppailu
 
-Unohda myös terapiasyöminen
 
-Sulje silmäsi tarjouksilta (jopa -70%), mutta tästä on poikkeus
 
-Joulun ja juhannuksen jälkeen alkavat alennusmyynnit. Laadi lista asioista joita todella tarvitset (nyt ne alusvaatteet!) ja noudata sitä. Sulje silmäsi siltä tosi kivalta kirkkaan pinkilta bilemekolta joka yrittää ujuttautua kanssasi sovituskoppiin, et oikeasti tarvitse sitä.
 
-Pyydä lahjaksi niitä asioita mitä tarvitset (oikeasti tai hemmotteluun)
 
-Unohda sisustaminen. Kotisi on ihan hyvä seuraavat viisi vuotta juuri niin kuin se on nyt. Jos kaipaat vaihtelua tai piristystä, käytä niitä kankaita joita olet aiemmin hankkinut ja jotka ovat kuitenkin unohtuneet vintille pölyttymään.
 
-Keskity olennaiseen. Ryhmäliikunta on toki kivaa, mutta ei ole pakko valita kalleinta vaihtoehtoa. Lenkkeily on ilmaista.' Jos nyt et kuitenkaan pysty luopumaan autostasi, älä silti tee mitään minireissuja lähimarkettiin sillä.
 
-Kampaajalla ei ole pakko käydä kuukausittain.
 
-Kaksi euroa kahvista ON paljon.
 
-Lakkaa hylkimästä Lidliä. Siellä on nykyään paistopistekin. Suklaapullakin lähes ranskalaista.
 
-Kun menet kauppaan, laadi etukäteen lista ja ennen kaikkea NOUDATA SITÄ. Ei, sinä et tarvitse patonkia, brietä, colaa ja suklaata joka *elvetin päivä.
 
-Ihan totta, älä osta enää yhtäkään kynsilakkaa. Pärjäät varastollasi seuraavat 10 vuotta.
 
-Sianliha on ihan ok ruokaa
 
-Henkinen kasvu ja viisastuminen auttaa pääsemään maallisten asioiden yläpuolelle
 
-Jos et kuitenkaan pysty syömään sikaa, korvaa se soijasuikaleilla.
 
-Keskity harrastuksiin joita voit harjoittaa hankkimatta mitään. Lankavarastollasi neuloisi peiton yli Pirkanmaan. Rullaluistimet tuskin ovat kuluneet puhki. Erilaisia tuubivärejä, puuvärejä, kuivapastelleja on jätesäkillisen verran.

Hauskaa alkanutta kouluvuotta!